Hoe is het om te werken in een internationaal bedrijf?

Seacon Logistics is een echt familiebedrijf. Voor werknemers wordt veel gedaan, zowel op gebied van verbinding als ontwikkeling. Ik ken Seacon, als geboren en getogen Venlonaar, vanaf jongs af aan als hoofdsponsor van VVV-Venlo. Het leek mij leerzaam om in zo’n internationale omgeving te werken, vandaar dat ik enkele jaren geleden vanuit mijn stageadres in Barcelona rechtstreeks contact zocht met Seacon Logistics. Door het leuke contact werd ik direct enthousiast over mijn afstudeerstage voor mijn opleiding ‘Logistiek Management’. Uiteindelijk ben ik bij Seacon aangenomen als Warehouse Administrator. 

Meewerken in het logistieke proces
Tijdens mijn afstudeerstage kreeg ik al vrij snel de vraag om mee te werken in het logistieke proces op de Warehouse-afdeling. Een uitdaging die ik met beide handen aangreep. Van 40 uur onderzoek doen zou ik niet gelukkig zijn geworden. Bovendien kreeg ik zo de kans om wat extra’s te doen en wat nieuws te leren, waaronder het calculeren van prijzen voor klanten. Hierdoor kreeg ik op de afdeling al een vrij prominente rol en voelde ik mij serieus genomen en gezien als collega, waardoor mijn stage veel interessanter werd. Door in het proces mee te werken is het bovendien makkelijker om je onderzoek te verdedigen. Een win-winsituatie dus. 

Groeikansen 
Na mijn stage kreeg ik een baan aangeboden bij een ander bedrijf in Barcelona én in Venlo bij Seacon. De keuze was snel gemaakt, bij Seacon heb ik een fijne klik met mijn collega’s, krijg ik meer kansen en is het werk leuker. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Toen ik in dienst kwam vertrok mijn toenmalige leidinggevende na enkele maanden, waardoor ik de mogelijkheid kreeg om een deel van zijn VAS-coördinator taken over te nemen. 

Seacon biedt haar personeel veel kansen om verder door te groeien op het gebied van trainingen tot een meerjarige opleidingen. Na anderhalf jaar als Warehouse Administator gewerkt te hebben begon ik zelf aan een opleiding vanuit Seacon. Ik ben vrij ambitieus en vind het geweldig dat ik de kans krijg om samen met andere ‘young potentials’ verder te groeien binnen de organisatie. 

17 september 2021

Recente blogs

Blijf op de hoogte

Volg ons op onze socialmediakanalen en blijf op de hoogte van onze logistieke ontwikkelingen! We delen verhalen over onze logistieke uitdagingen, slimme oplossingen en over het werken bij dé logistieke ketenregisseur. Zien we u daar?