Supply Chain Engineer Locatie: Venlo ( 32-40 uur)

Jouw werkdag
Als Supply Chain Engineer lever je een grote bijdrage aan het uniformeren van bedrijfsprocessen. Dit doe je door het (her-)ontwikkelen van processen in de Supply Chain en deze te vertalen naar efficiënte Seacon brede werkprocessen en functionele ontwerpen zodat deze tezamen met onze business applicaties verder doorontwikkeld of vernieuwd kunnen worden. Je vindt een balans tussen servicegericht en dienstbaar projectmanagement enerzijds en anderzijds het respectvol maar wel stevig afdwingen van uniformiteit en naleven van kaders die door de directie zijn meegegeven.  Je ondersteunt de business door bestaande en nieuwe processen te bewaken, te analyseren en te optimaliseren. Dat doe je in samenwerking met onze operationele afdelingen, klanten & leveranciers, IT & Engineering, maar ook op eigen initiatief vanuit onze  logistieke ketenregie gedachte. 

Jij leidt en begeleidt projecten onder andere op gebied van procesoptimalisatie en -standaardisatie, realisatie van data integraties met klanten & leveranciers, klant implementaties, applicatie selecties maar ook innovaties op gebied van Track & Trace, Advanced Planning & Scheduling en Robotic Process Automation (RPA). Dit doe je door alle vragen rondom projecten te inventariseren en de probleemstelling te vertalen naar kwalitatief goede (project)plannen. Na goedkeuring van het projectplan ben je binnen de afgesproken kaders, uitvoerend verantwoordelijk voor een tijdige en kwalitatief goede uitvoering en implementatie van het plan. Je coördineert de activiteiten van de projectleden, creëert draagvlak binnen de organisatie, signaleert knelpunten en lost deze op middels het inzetten van de juiste mensen. Dit kan een manager zijn maar ook een uitvoerende medewerker of directeur. Het contact en het samenwerken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie en de diversiteit aan projecten waar je tegelijkertijd mee bezig bent, zorgen voor een veelzijdige en afwisselende werkweek.

Jouw werkomgeving
Als Supply Chain Engineer rapporteer je hiërarchisch aan de IT-Director. Er is een functionele verantwoordelijkheid naar de opdrachtgevers. 
Zij zijn eindverantwoordelijk en jij als Supply Chain Engineer bent uitvoerend verantwoordelijk. 
Je werkt met je collega projectmanagers als team en coördineert de activiteiten van de leden van de diverse project teams en werkt nauw samen met IT & Engineering collega’s.

Dit bieden wij
De lijnen in de organisatie zijn kort en er heerst een informele bedrijfscultuur. We bieden jou een marktconform salaris, 29 vrije dagen, een leaseauto, mogelijkheden tot opleidingen en cursussen en een bonusregeling. Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid en eigen initiatief en ondernemerschap worden bij Seacon zeer gewaardeerd. Seacon Logistics heeft een groot maatschappelijk en sociaal hart en is sinds de oprichting zeer betrokken bij haar omgeving, de maatschappij en haar medewerkers. Wekelijks wordt er op alle locaties vers fruit geleverd en om een steentje bij te dragen aan het lichamelijk en geestelijk welzijn van onze medewerkers is de BlueFoundation  opgericht. Vanuit deze foundation wordt er jaarlijks een bedrag per medewerker beschikbaar gesteld voor (privé)doelen die specifiek zijn gericht op welzijn. Daarnaast kun je na werktijd deelnemen aan de diverse personeelsactiviteiten die georganiseerd worden zoals een rentraining, pubquiz en een zomerbarbecue.

Dit ben jij
Je bent sterk in procesmatig denken en altijd op zoek naar verbeteringen. Daarnaast ben je ondernemend en resultaatgericht en kun je goed samenwerken op verschillende niveaus. Je hebt goede communicatieve vaardigheden (NL/EN/DE) en jij weet als geen ander hoe je draagvlak kan creëren. Je hebt een afgeronde HBO / WO opleiding in de richting van Logistiek, Supply Chain Management, Technische bedrijfskunde. Het is daarnaast een pre als je beschikt over een projectmanagement certificering (Prince2, PMP or IPMA). 

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die 3 - 5 jaar werkervaring heeft in een soortgelijke functie en die affiniteit heeft met logistieke en/of supply chain management activiteiten. 

Interesse?


Heb je interesse in deze functie binnen Seacon Logistics en ben je op zoek naar een internationale omgeving waar je de ruimte krijgt om te groeien? Deze vacature is in behandeling bij Personato. Solliciteren kan via de website.

Direct solliciteren

Contact Seacon

Do you need advice on a logistics issue? Would you like to get to know us better, to see if we are a good fit? Our specialists are ready to assist you!

Contact us