(Junior) Expediteur Export Overzee Locatie: Venlo (fulltime)

Jouw werkdag

Als Forwarding Agent Overzee ben je verantwoordelijk voor het aannemen en afhandelen van (zeevracht)zendingen van over de hele wereld voor jouw vaste klantenportefeuille. Jij boekt en coördineert deze zendingen en schakelt hiervoor dagelijks met externe partijen over de hele wereld. Denk aan Azië, Amerika en Canada. Vanaf het moment dat de containers onderweg zijn naar de klant, ben jij verantwoordelijk voor de zending. In samenwerking met jouw administratieve collega’s sluit je verzekeringen af en stel je douane- en vervoersdocumenten op. 

Iedere klant heeft zijn eigen wensen en het is de kunst aan jou om in te spelen op deze behoeften!

Jouw werkomgeving
In deze functie heb je regelmatig contact met klanten en rederijen, maak je onderdeel uit van het export-overzee team bestaande uit 18 collega’s en rapporteer je direct aan de operations manager van de afdeling. 

Dit bieden wij
De lijnen in de organisatie zijn kort en er heerst een informele bedrijfscultuur. We bieden jou een marktconform salaris, 29 vrije dagen, mogelijkheden tot opleidingen en cursussen en een bonusregeling. Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid en eigen initiatief en ondernemerschap worden bij Seacon zeer gewaardeerd. Seacon Logistics heeft een groot maatschappelijk en sociaal hart en is sinds de oprichting zeer betrokken bij haar omgeving, de maatschappij en haar medewerkers. Wekelijks wordt er op alle locaties vers fruit geleverd en om een steentje bij te dragen aan het lichamelijk en geestelijk welzijn van onze medewerkers is de BlueFoundation opgericht. Vanuit deze foundation wordt er jaarlijks een bedrag per medewerker beschikbaar gesteld voor (privé)doelen die specifiek zijn gericht op welzijn.

Dit ben jij
Om het team goed te kunnen ondersteunen heb je een afgeronde MBO-opleiding in de richting van Transport & Logistiek. Kennis en ervaring van Overzee is een pré. Je vindt het prettig om in een team te werken en samen resultaten te behalen. 

Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast ben jij een kei in plannen en organiseren en stel je hoge eisen aan de kwaliteit van je werk.

Interesse?


Heb je interesse in deze functie binnen Seacon Logistics en ben je op zoek naar een internationale omgeving waar je de ruimte krijgt om te groeien? Solliciteer dan via onderstaande link en stuur je motivatie en CV mee.

Voor meer inhoudelijke informatie met betrekking tot deze functie kun je contact opnemen met Marcel Koppers (Operations manager Export Overzee) via 077-3275629.

Direct solliciteren

Contact Seacon

Do you need advice on a logistics issue? Would you like to get to know us better, to see if we are a good fit? Our specialists are ready to assist you!

Contact us